Començo bé!

Canción del esposo soldado, de Miguel Hernández (YouTube-telakreiotu)

Ahir era el dia que m’havia proposat per parlar, com no, de Miguel Hernández, bé això és el que vaig anunciar tota plena d’orgull en la darrera trobada. Perquè tinc un deute pendent amb ell i per recordar-lo en el seu centenari.

Quan a Lengua y Literatura española va tocar la Generación del 27 i la Generación del 36, la veritat és que em vaig quedar en el vint-i-set i amb García Lorca, el meu adorat Federico García Lorca!, mai he estat objectiva en qüestions literàries, ho reconec. El meu propòsit, doncs, era recuperar el poeta del pueblo, deixar arraconat l’únic poema que d’ell recordava, Nanas de la cebolla, i retrobar-me amb tota la seva poesia. Però no ho he fet. Bé, ho he intentat, però m’he quedat a mitges i m’he tornat a perdre per altres camins. No tinc massa remei, ho sé, però això no vol pas dir que no ho torni a intentar de nou, ni molt menys!

Deixo una tria d’enllaços que sí han retrobat i recuperat el poeta, un petit passeig virtual per alguns dels molts blogs que en parlen: Papeles Perdidos, El Ojo Crítico, El fil de les Clàssiques, La panxa del bou, A la llum d’un fanalet, Novesflors, Antaviana.

I, aprofitant el moment, us anuncio que tinc moltes ganes de llegir Me llamo barro d’Edicions de Ponent. Un dia d’aquests em trobareu a la llibreria amb aquest llibre sota el braç, no ho dubteu pas.

Comments
2 Responses to “Començo bé!”
  1. jolector ha dit:

    L’editorial Espasa Calpe ha tret, en dos volums, tota la seva poesia completa: se’t gira feina, doncs. Jo també tinc curiositat per la novetat de Ponent.
    La tria que proposes és molt interessant.
    Salutacions

  2. Oh, moltes gràcies, però m’hauria agradat ser més constant i fer el que m’havia proposat de bon principi: una immersió en la seva poesia. Ja sé que era una mica ambiciós, però em feia gràcia… bé, algun dia 🙂

Deixa un comentari

Fill in your details below or click an icon to log in:

WordPress.com Logo

Esteu comentant fent servir el compte WordPress.com. Log Out /  Canvia )

Google photo

Esteu comentant fent servir el compte Google. Log Out /  Canvia )

Twitter picture

Esteu comentant fent servir el compte Twitter. Log Out /  Canvia )

Facebook photo

Esteu comentant fent servir el compte Facebook. Log Out /  Canvia )

S'està connectant a %s

%d bloggers like this: